Деякі чудові слова великої Пеггі Адамсон, Damasyn Dobermans
Порода встоїть або впаде залежно від її заводчиків – не від її вірних любителів, не від суддів і тренерів, не від експонентів і тренерів. Для селекціонера це єдиний зв’язок між минулим і майбутнім; тільки через нього порода може залишитися живою.
Подібно до скульптора, художника, поета, він керується творчим потягом. Але він більше, ніж будь-хто інший, втягнутий у гонку з часом. Скульптор працює в камені; його помилки можна змінити долотом. Селекціонер працює з плоттю; для виправлення його помилок можуть знадобитися покоління. Скульптор може відкласти свою роботу і з часом повернутися до неї; заводчик є полоненим своєї породи і ніколи не може покинути її.
Чому ж тоді заводчик залишається заводчиком?
Відповідь полягає в тому, що з усіх занять у собачому спорті тільки він має радість від створення та гордість від тривалої ручної праці!
Коли горді власники повертають йому на огляд гарну тварину через багато років після того, як вона була продана ним ще цуценям, він із захопленням зауважує, як вона розвивалася саме так, як він думав. Поки вони радісно розповідають йому, яке це дивовижне створіння, він, ледве слухаючи, дивиться на собаку; адже він не тільки бачить, якими вони є, але набагато більше.
Із зростаючим хвилюванням він спостерігає за такою знайомою владною поставою, за гордо вигнутою шиєю та гострим незмінним поглядом прямо з минулого; він бачить не лише ОДНУ гарну собаку, яка стоїть перед ним, а всіх чудових собак, які були використані для створення цієї собаки – собак, яких він любив і знав так добре…і тепер бачить, що вони знову живі. Це захоплення селекціонера. Це скарб вічної молодості!
👍👏👏😘😘😘

«Тип породи, здоров’я, міцність, темперамент, працездатність і постійність у якості є цілями кожного авторитетного заводчика. Як сказала Пеггі Адамсон: «Тип породи виникає з усього стандарту»
” TIMELESS: “Доберман, який має лаконічний вигляд і симетричний контур, є унікальним продуктом 20-го століття. Його коротка блискуча шерсть, чудова структура та залізна мускулатура надають доберману стрункого вигляду, сучасного, як завтрашнього дня”, – Пеггі Адамсон
Якщо пана Луїса Добермана слід вважати родоначальником породи, то, безперечно, Пеггі Адамсон була головною леді. У той час і в тому місці, коли жінки не були помітними в собачому світі, Пеггі Адамсон штурмом взяла ринг конформаційних собак як хендлер в Америці після Другої світової війни. Її супроводжував її перший доберман Ch. Диктатор von Glenhugel CD, який став початком її тепер вже легендарної програми розведення. Диктатор, або Тейтер, як його ніжно називали друзі, піднявся до висот світу конформації, щоб стати найвідомішим собакою 1940-х років, і не лише завдяки своїм подвигам на рингу. Він був одним із перших великих представників породи. Його перемоги, публічні виступи та робота в Dogs for Defence писали газети по всій країні. У період в історії, коли ця порода була найбільш відома тим, що вселяла страх, Татер представив перше публічне зображення добермана з характером для роботи та темпераментом, щоб вітати всіх потенційних друзів. Можливо, натхненна темпераментом, який продемонстрував Диктатор, Пеггі пізніше стала одним із перших суддів з конформації, які вигнали добермана з рингу за прояв невідповідної агресії. Це був вирішальний крок, який сформував майбутнє породи в Америці. Добермани еволюціонували від «недоторканних» сторожових собак до тварин, які могли реагувати на загрози, але також процвітали в суспільстві як вірні друзі, які працювали пліч-о-пліч зі своїми партнерами-людьми.
VIVA IL DOBERMANN НАЗАВЖДИ!!

Iryna Khmilevskaia Valiant Guard kennel

Ірина Хмілевська


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras pulvinar enim eu odio porttitor, ut varius mi consequat. Aenean tellus ipsum, porttitor eget mi eget, faucibus laoreet neque.

Donec varius odio mi, et dapibus magna commodo ut. Cras blandit sapien eu urna fermentum, ut interdum lectus vestibulum. Quisque ullamcorper est et lorem commodo pretium. Curabitur tristique ex orci, vitae dictum magna feugiat ac. Duis ac elementum augue, laoreet tristique justo. Vivamus egestas rutrum metus. Fusce ultricies, sapien a vehicula convallis, nulla turpis convallis tellus, vel imperdiet nisl leo id neque. Aenean vel viverra nulla.

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
  • Cras pulvinar enim eu odio porttitor, ut varius mi consequat.
  • Aenean tellus ipsum, porttitor eget mi eget, faucibus laoreet neque.
  • Donec varius odio mi, et dapibus magna commodo ut.
  • Cras blandit sapien eu urna fermentum, ut interdum lectus vestibulum.
  • Quisque ullamcorper est et lorem commodo pretium.